Steve Jobs Hakkında Pek Bilinmeyen 34 Bilgi
Aralık 11, 2015
Türkiye siber saldırı altında: Bilmeniz gerekenler
Aralık 27, 2015

Ericsson’un araştırmalarına göre yapay zekaya doğru gidiyoruz. Sizce bu mümkün olabilir mi?

  • iPhone 6’nızın yeni birkaç özelliğini gösterin.
  • Samsung Galaxy telefonunuz darbe aldığında sizi ne kadar idare edebilecek. Belki birkaç ay daha.
  • Motorola, Nokia… Bunları unutmayın, bize söyledikleri çok şey var.

Bunları neden mi anlatıyorum? Çünkü önümüzde ki 5 sene içerisinde akıllı telefonunuzun ömrü dolmuş olacak. Sadece sizin değil herkesin akıllı telefonu için bu durum geçerli.

Ericsson tarafından yürütülen “10 hot Consumer Trends” adlı çalışmada ortaya çıkan şaşırtıcı bir durumdan söz konusu. Örneğin, ağlar yaşam tarzımız oldu. Gittikçe daha çok insanın online servisleri kullandığını görüyoruz.

Bu anlık ve ucuz ekonomi olarak nitelendirilen durum, Give it Will olarak da bilinen bazen de paylaşım ekonomisi olarak da adlandırılıyor. Yakın gelecekte giyilebilir teknolojiler ile bunları vücudumuzla entegre olarak kullanabileceğimizi veya vücudumuzun onarılmasında kullanılabileceğini göreceksiniz.

Ve bu zaten oldu, hiçbir yerden zorlama olmadan zaten her şeyi bir şekilde yaşamımıza dahil ediyoruz. Örneğin, akıl telefonlar günlük yaptığımız sportif hareketleri tutuyor. Ama çok yakında giyilebilir teknolojiler yardımıyla giydiğimiz eşyalarımızla etkileşim içinde olmamız kaçınılmaz ve bekli de bu teknoloji sayesinde kimin ne bildiğini bileceğiz, onları biz de öğreneceğiz ve evimizin kapısı veya tavanıyla bile etkileşim halinde olacağız.

Akıllı telefonların çok kısa pil ömrü var. Telefonlara sürekli ihtiyaç duyuyoruz. Bu pil ömrü uzun soluklu bir kullanım için yeterli değil. Bu pil ömrü konuşup anlaşabilmeye ancak yetiyor. Ericsson 29 ülke de 100.000 kişiyle anket yaptı. Sonuçlar, akıllı telefon üreticileri için pek de sevindirici denemez. Artık telefondan sonraki “şey” için harekete geçmeleri gerekiyor. Next big thing artık iPhone değil, bunda hemfikiriz.

Steve Jobs her zaman gerçekte insanların neyi istediğini bilmediğini söylerdi. Hayallerinin en azından beklenilen teknolojiler konusunda gerçekleşeceğine eminler mi?

Telefonlarıyla internet gibi bağlantılarla evlerindeki her şeyi kontrol edebileceklerini hayal edebileceklerinden eminler mi, telefonları olmadan bir saniye bile hayal edebilecekler mi? Belki de bu ankete katılan 100.000 kişi, akıllı telefonlardan uzak durmamızı söyleyen, yapay zekanın dünyayı ele geçireceğini anlatan şeyleri izleyen ve dinleyen kişilerdir? Ne dersiniz?

Comments are closed.